Talang 2008 here we come!

Fick precis en länk av Fatima och utmaning är det! Vi rockade rockring på Tackfesten förra veckan, mina rockring skills sitter i än märkte jag, men körde det säkra före det osäkra, runt midjan, vågade inte testa på armen för stor risk att den skulle flyga över hela lokalen och alla fint dukade borden. Eftersom jag hade tekniken nere att rocka så försökte jag lära Erika men de gick lite sådär....dansarna skulle varit med i rockringstävlingen, lätt att vi hade vinnit då!! Jag och Fatima försökte oss på att rocka två på en gång, men det blev inte så lyckat, kände bara att nån jucka mot mej och rockringen var inte uppe så länge så vi la ner projektet. Tackfesten var jättekul!! De hade ordnat så fint med massa god mat, och roliga tävlingar. Slutade iaf med mej springandes runt alla borden samtidigt som jag försökte hålla en femkrona i ögat och en sked med potatis i munnen...inte det mest lyckade jag gjort i mitt liv men vad gör man inte för laget. Det blev en kul kväll, roligt folk och framför allt mina underbara dansare, de vet hur man gör för att ha kul! med eller utan alkohol :P underbart!
Så utmaningen är och va bättre än detta, och jag säger bara Talang 2008 here we come!




Slut på rubriker

Blev en promenad men Nybbe häromdan, hamna i nått villaområde som absolut inte såg ut och höra hemma på krp. Hela vädret har tagit fram massa äckliga, svarta, feta sniglar överallt och vem råka trampa på en om inte jag själv, TVÅ gånger!! Slemmigt värre...

Helgen har gått för fort igen, men den har vart lika kul som vanligt!! Blev utgång, firade min lediga söndag så det blev för, mellan och efterfest!! Grymt kul!
Höjdpunkterna var iaf  Åstbom, första gången ja snacka med han, sjukt kul! Men snarkar som en dåre, Becka valde hellre golv än och ligga i närheten av honom...jag hade en skön soffplats som jag inte var beredd att offra, men det var nära.
Jenny, skulle upp och jobba klockan tio men satt och shotta klockan fyra fem på morgonen och
Magnus, tog en vilapaus på toaletten, hahah...
Sen va Gson i sitt rätta essä, som vanligt! Nöjes var kul också för ovanlighetens skull. Helt enkelt en bra kväll!

Caught on tape (av Becka) och underhållande var försöket till och lämna böter direkt till polisen i stället för att posta det. Bra gjort!!

Blev inte så många kort men nått iaf.

1.Skönheter och odjuret? har inte ett enda normalt kort på Rosen...:P
2.Mia, alltid lika söt!
3. Jag, skumt kort..men dricka bör man annars dör man...

       


E det bara jag eller fyller alla år i maj!?? Räknat till ca 10pers som jag känner som fyllt år, och idag är det ingen mindre än Maccan, GRATTIS!!

What tha fuck!?

Fick mig ett ganska rejält uppvaknande när jag råka snubbla över en dansvideo på YouTube. Blev helt paff men det ändrades fort till j*vligt förbannad och sen väldigt besviken.
Hur f*n kan man göra så!?? FÅR man ens göra så? Har totalt tappat all respekt som fanns. Hur kan man må bra med sej själv när man tar åt sig äran av någon annans svett och tårar? Det är ju otroligt att det alltid är den fejkade alla tycker är grymmast. Jag vet, jag kanske är lite naiv, samhället fungerar ju så...men jag VÄGRAR mig in på det spåret, finns inte i min värld! Tror starkt på "What goes around comes around" och så är det!

Kanske ska förklara lite bättre vad jag virrar om...videon jag råkade se var en snygg koreografi som är väääldigt likt en jag sett förrut koreograferad av ingen mindre än en vän?, danspolare, dansLÄRARE. Hon har bajtat hela skiten och tagit åt sej äran, så kasst gjort att jag inte ens kan sätta ord på det. Förstår om man hämtar inspiration, men de här är lite överdrivet "inspirerat".
Men nu är fråga ska jag nämna det eller inte? Va trodde hon att ingen skulle råka se videon? Gör hon så ofta? bara det att ingen råka sett nån video på de andra koreografierna...jag skulle inte vilja ha en lärare som snor andras jobb...
Ja menar...ska de få vara så så kan väl alla gå och undervisa!? Är det inte så?


Vårruset

Japp, då har man sprungit Vårruset i spöregn typ. Men det var hur kul som helst. Friskis och Svettis till uppvärmning och Peter Siepen med sin färgglada make och outfit. Identitetskris lr?
Va över nio tusen som sprang i år, va grymt och se alla göra samma uppvärmning, men hon som stog på "scenen" framför oss från Friskis och Svettis gjorde lite halvskumma rörelser med händerna så vi gjorde en egen tolkning av uppvärmningen och dansa lite halvt igenom den, mycke roligare...jag är ingen aerobictjej.
Hamnade i tredje gruppen som startade, så min grupp, Dansstudion, jogga lite i början första kilometern sen gav alla upp, utom jag och Petra! Sprang hela 5km men de gick inte och ta sej förbi allt folk, så det blev köa,sicksacka och kors och tvärs...tänkte klara på 20 min men det funka inte...vi kom i mål efter ca en halvtimme, så nästa år blir de till och starta först så ingen är i vägen.
Men grejen med det hela är att jag faktiskt kom i mål!! Jag kom i mål!! Finns nog inte nån kassare person än mej på att springa, andas fel, springer fel, allt är fel och jag får jämnt ont i höfterna!?? Fattar inte hur ja lyckas...men ja känner att nu i efterhand att det kanske inte var så smart och va med ändå...mina knän gör ont igen, krånglar ju jämt...trött ja blir...
Efter mål vänta vi in de andra och gick till dansstudion med våra picknickkorgar vi fått och fika. Våra nummerlappar hänger stolt på studion, sen fick vi en söt medalj med rosa band, jag blev glad!!

Workshop

Workshop med Sean i fredags...


Full fart!

Fullt upp de senaste dagarna. Men nu är studentiaden över. Lite tråkigt men rätt skönt ändå. Tråkigt nog va det inte det bästa vädret, även om jag älskar regn så var det lite olägligt...invigningen flyttades från torget till sundsta, men det blev lyckat ändå. Hann tyvärr inte närvara för jag fixade med allt på arena. Efter genrepet  och allt var klart på arena tog vi en sväng till studion och kolla film för att fördriva tiden. Ice Age blev det, roligt! Men alla lyckades typ somna...
Sen va det dags för uppvärmining och uppvisning på arena, som gick sådär...inte det bästa jag gjort. Två av våra kunde inte komma, scenen var liten, vi satte koreografin nästan precis och det enda jag såg framför mig var mig själv liggandes nedanför scenen, va ju typ 1,5m stup rakt ner ett snesteg och man e körd...men de va kul ändå!
Fredagen blev fullt upp med och fixa och anmäla folk till workshopsen och tog massa själv. Locking för Calle, Street avancerad för Fille, Jazz/Jazzfunk avancerad för Jennie och Krumping för Sean. Full fart!! Hur kul som helst!
Direkt efter blev det plocka ihop och fixa i ordning allt i studenternas hus, hem duscha och ner till nöjes på bankett middag. som för omväxlingsskull inte blev långdragen och tråkig utan rätt underhållande, som såklart Starboys stog för.  Bäst var sångtävlingen, trodde hemmaplan Anita skulle ta hem det men det blev en hedrande 2:a plats. Va tänkt att vi skulle dra hem tidigt för vi va helt slut men så blev det inte, vi blev kvar och dansa, Sean stog för stor del av underhållningen, man får inte tråkigt med han iaf.  Just då önska man att man inte hade finkläder och höga skor, går ju inte o dansa och röra sej i det ju...men vi rocka loss ändå. Fast sen blev det nästan till och krypa hem...dans hela dan sen högklackade skor, ingen höjdare...men vi överlevde det också!
Lite kort, skulle lägga upp en film från workshopen som Fatima tydligen lagt upp på youtube, men ja hittar den inte..så får återkomma.


1. Linn och Lina på studion
2. Elin gör filmstämning

  

3. På arena, Studentkompaniet med min Beyonce koreografi
4. Agnes,  så söt
5. Erika!! =D


     

6. Jennie (Bounce)
7. Jag på Jazzen, koreografi till Christina Aguilera grymt kul!! vet inte vad ja gör med haden dock...
8. Krumping!! hahah..


     

9. Sur puss!
10.SeanBanan, sjukt kul!
11. Underbara!


        

Söndag igen

Glömde bort att de va söndag, men här är iaf Timbaland, hela hans nya album har spelats på repeat. Hitta inte någon video till nån av de låtarna ja tänkte lägga upp (Apologize och Way I Are)  tror inte han gjort någon än men här är iaf Timbaland feat Nelly Furtado och Justin Timberlake - Give it to me



Scala

Då va det slut med allt på Scala, har varit hur kul som helst, kroppen e helt öm och slut, knappt så jag kan röra mej men det är det värt. Bott på Scala sen i torsdags, såg alla mina elever uppträda, som var heeelt grymma!! Va mer nervös när de skulle på scen än när jag själv skulle, mådde skitilla...hahah...Dom är ju så underbara, fått blommor och allt, blev hur glad som helst! Synd bara att jag inte har så stora vaser hemma så dom dör väl snart men men...dom e jättefina!
Vägen till ljud/ljusrummet satte mig på prov iaf. Den är längst bak och högst upp och tittar över hela salongen, det var ingen höjdare och gå upp dit med skivor. Jag ska nog inte säga "väg" utan snarare en hinderbana...typ som en brandstege som man ska upp för, vilket innebär att båda händerna måste användas om man inte vill ramla ner på scen igen, gjorde det liiite svårt att bära skivor samtidigt. Det var kolsvart överallt, så får man gå som på plank ovanför och runt hela salongen, tur att jag inte är höjdrädd, men det var nästan att jag kröp fram ändå.
Nu väntar jag på Becka o Jenny så blir det en tjejkväll som det inte vart på länge. Här kommer lite kort från i helgen, tyvärr finns inga från scenen, och filmer fattar jag inte hur om lägger upp...eller ens om man kan de?

1. Jag och Julia i logen
2. Vi redo för Hype och Newstyle, "MC Hammar" pose...hahah...
3. Lina, Jenny, Elin i våran loge
4. Påväg och fixa käk


           



Några från mina Street måndagar

           


För jag har fått blommor lallalalalaaa...snygg min by the way...


Kaos

Det är KAOS!! Nu börjar det bli lite smått panik inför helgen och Scala, vi hade ett extra rep idag med Street avanc. så det ordan väl upp sej lite, det blir Hype och Newstyle koreografierna iaf, sen alla jazzfunkens.
Känns lite tråkigt, hade sista klassen för terminen igår på studion, de fick skriva en utvärdering och det var helt underbart och läsa alla. Nästan så man ramar in dem och hänger upp de på väggen. Känns hur bra som helst att de gillar mig lika mycke som jag dem och att de utvecklats, ska bli grymt och se dem på scen i helgen. Sen nästa termin startas det på nytt igen! Men jag har ju kvar mina elever på KSIF ett tag till iaf =D
Fixat alla scenkläder, alltid ute i sista sekund men nu är det klart i alla fall, skickade iväg mammsen på en shoppingrunda för jag hann inte...så nu i helgen ska jag leka "grym dansare på Justedebout," en "maffiaboss/gangster" och en "het spansk gatuflicka" (som man säger på finare språk), det blir interessant....
Tror det är dags för mig och gå och lägga mig...vart uppe sen 5.15 i morse, men lika pigg ändå! I morgon blir det jobb igen!

Veckans låt

Det har vart lite dåligt med schyssta tjejartister på denna blogg så här kommer det, Frida, skön tjej, grattis till skivkontraktet!! Räkna med att höra den mycket i sommar!




Freeeeedag

Färdigtränad, och helt slut....vart på studion med Elin och repat lite, gick väl lite sisådär, "töntdansen" va roligast iaf! Man måste ju liva upp stämningen ibland. Det skulle hinnas med en myskväll med kompanisnyggingarna, men det blev det inge med...för trött, så nu blir det sängen och ladda för morgondagen, då är det genrep på studion hela dan som gäller! Varit den bra läraren jag är och precis messat alla elever och påminnt om genrep och kläder, blev rätt många mess...men så blir det när man har för mycket tid för ingenting.
I morgon laddas det för utgång med ett underbart gäng!

Fjortisfasoner

Eftersom jag redan skrivit inlägg om mina tidigare fjortisfasoner, så kan jag väl fortsätta och skriva ett till. Vet inte va gammla vi va men nångång på högstadiet kanske..? Eftersom vi nu var det "coola" gänget vi var så fick vi för oss och testa röka, man får ju inte vara efter. Just då var det bara jag, syrran, Tess och Milla. Vi tog cigg från mina föräldrar och cyklade ut nånstans på n.kroppkärr/stockfallet, nästan halvt ute i skogen, vid nån stor sten. Tess hade med sig tändare, vi vela runt vem som skulle börja och till slut blev det jag som började.
Eftersom jag nu brukar se folk röka hade jag tekninken lite halft så jag överlevde med en rejäl hostattack bara. Sen var det Millan, hon lyckades med att svimma och sen resa sig lika fort, så kommer vi till Tess, min lilla Tess...det var den roligaste synen jag sett. Hon drog i hela ciggen, men hon glömde blåsa ut röken, så efter en liten stud kommer det ett halvt host? ett poff? ja, någonting...tänk  händerna fulla med babypuder och slå ihop dom allt vad man har, så lät hon och så såg hon ut, rök kom från alla håll och kanter, ögon, öron, näsa mun...så börja hon snacka och röken fortsatte, vi bröt ihop, tror vi låg där och skrattade i flera timmar. En stor eloge till syrran som inte rökte, fast kan ifs va att det inte fanns någon cigg kvar. Det var den snilleblixtideén, vi fick lägga rökningen på hyllan, var nog ingenting för oss.

1. Karlssons!! Tess och Milla        2. Syrran

   karlssons          syrran

Det ordnar sej

Fanfanfan....det är skit och må skit, det är kasst och må kasst,det är piss och må piss och faktum är att det just nu är så. Mår du dåligt så mår jag, gråter du så gråter jag, är du ledsen så är jag, det är så det funkar och det är så det ska va. Känns ännu värre att jag inte kan göra saken bättre, eller säga någonting som hjälper...det enda jag kan erbjuda är en stoooor kram och ett vi fixar det, det ordnar sej! Det gäller alla mina underbaraste, ni vet vilka ni är, utan er står jag ensam, utan er blir det tomt. Just nu  tänker jag på två person, och jag LOVAR det löser sej!


En äkta vän hjälper dig inte ur fängelse, utan en äkta vän sitter bredvid dig och säger; "Vi strulade till det!" (Vilket vi i många fall gör :P men man lever bara en gång! och utan er skulle det bli ingen gång...)

Valborg

Gårdagen blev grymt kul!! Började med att Gson var uttråkad och lyckades komma förbi och missa mig två gånger. Grabben har dålig tajming, ena gången var jag i tvättstugan andra i duschen, tur att jag har bord och stolar ute så han fick vänta. Vi hade musik tävling medan jag fixa i ordning mej, Gson lekte Dj och jag gissa låtar, hade nästan alla rätt!! Vilket jag tycker är bra gjort, med tanke på att jag kan sjunga med i varenda låt typ men artistnamn och låt titel är jag kass på, eller var....tydligen inte längre. Sen kom Mia, så åkte vi ner till n-strand och festa.


Jag och mia valborg